Pasta pesto

Pasta pesto heb ik van een collega gekregen. Vanaf het moment dat ik kennis maakte met dit gerecht wist ik dat dit aan mijn recepten repertoire toegevoegd moest worden. Ik kan het daarom natuurlijk niet laten om het met jullie te delen.

Pasta pesto is een salade waar je eindeloos mee kunt variëren. Je kunt in plaats van de spekjes, gerookte kipfilet of kalkoenfilet gebruiken. Of als je dit gerecht helemaal vegetarisch wilt hebben, kun je de spekjes weglaten en verschillende soorten noten toevoegen aan dit gerecht. Als je geen fan bent van mozzarella, kun je ook parmezaanse kaas gebruiken.

Je kunt dit gerecht als voorgerecht serveren, maar het gaat ook prima als maaltijdsalade.

Enjoy!

Liefs,

Stace

Pasta pesto

Door Stacy Gepubliseerd: augustus 6, 2015

  • Opbrengst: 2 Porties
  • Kooktijd: 30 Min.

Pasta pesto komt als een geschenk uit de hemel als je geen zin hebt om je uit te sloven in de keuken, maar toch een lekkere maaltijd op tafel wil toveren.

Ingredienten

Instructies

  1. Stap 1: Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen beetgaar. Doe als smaakversterker een bouillonblokje in de pan. Snijd de komkommer, tomaat en mozzarella in blokjes en leg deze apart.
  2. Stap 2: Doe een koekenpan op vuur. Doe de pijnboompitjes hierin en rooster deze goudbruin. Haal deze vervolgens uit de pan en leg het apart. Doe de spekjes (zonder olie) in dezelfde pan en bak deze uit tot ze bruin en krokant worden. Let er wel op dat je de spekjes tijdens het bakken blijft omscheppen!
  3. Stap 3: Giet de pasta af. Doe de uitgebakken spekjes en het vet daarvan bij de pasta. Doe vervolgens de ui, knoflook, pijnboompitjes, komkommer en tomaat bij de pasta en schep deze om. Voeg de rucola en mozzarella als laats toe. Maak dit gerecht af met versgemalen zwarte peper en schep de pasta nog een keer om. Proef of de salade op smaak is en corrigeer deze met zout en peper.

Geef een reactie