Tau sie kai (kip in zwarte bonensaus)

Tau sie kai ofwel kip in zwarte bonensaus is een van mijn favoriete Chinese gerechten. Het is een gerecht wat snel en makkelijk te bereiden is. De basisingrediënten voor dit gerecht zijn de kippendijfilets, gember, zwarte bonensaus, sojasaus, zoete ketjap en paprika. Wat je er verder in wilt doen is geheel van jou afhankelijk. Mocht het zijn dat je dit gerecht niet pittig wilt hebben, dan kun je de peper weglaten. Ook kun je andere groenten zoals champignons, taugé of broccoli aan dit gerecht toevoegen.

Het enige wat moeilijk is aan dit gerecht is, zijn de kippendijen die ontbeend moeten worden. Tegenwoordig kun je deze ook ontbeend in de supermarkt of bij de kip poelier kopen. Mocht het zijn dat je toch geen kippendijfilet kunt vinden, dan is kipfilet ook prima.

Verder is dit gerecht super snel en makkelijk te bereiden. Ideaal als je een drukke werkdag achter de rug hebt!

Wees echter voorzichtig met zwarte bonensaus, want als je er teveel van in het gerecht doet kan de smaak erg zoutig worden. Mijn truc is om eerst met 1.5 eetlepel te beginnen. Mocht het zijn dat je hem iets zouter wilt hebben, dan kun je er altijd voor kiezen een extra theelepel bij te doen.

Enjoy!

Liefs,

Stacy

 

Tau sie kai (kip in zwarte bonensaus)

Door Stacy Gepubliseerd: mei 15, 2015

  • Opbrengst: 2 Porties
  • Voorbereiding: 15 Min.
  • Kooktijd: 15 Min.
  • Klaar in: 30 Min.

De Chinese keuken heeft veel lekkere, gezonde en snelle gerechten aan te bieden. Dit is er een van. Een echte aanrader dus!

Ingredienten

Instructies

  1. Stap 1: Snijd de filet in blokjes van 3-4 cm. Wrijf het vlees in met zout en azijn en spoel deze schoon. Leg deze vervolgens apart. Doe in een schaal de maizena en het water, en maak hier een dun papje van. Leg deze apart. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de pitten en steel. Snijd het in blokjes van 3 cm. Spoel deze schoon en leg het apart.
  2. Stap 2: Doe een wok op vuur en verhit daar de zonnebloemolie in. Doe de kip in de wok en roerbak dit gedurende 5 minuten op hoog vuur (mocht het zijn dat het rond dit stadia begint vast te plakken aan de wok, dan kun je een scheutje water erbij doen). Doe vervolgens de ui, knoflook, geraspte gember, peper en zwarte bonensaus erbij. Roerbak dit gedurende 3-4 minuten. Doe de paprika, sojasaus, ketjap, suiker en umami erbij en wok deze samen met de andere ingrediënten gedurende 3 minuten. Doe als laats het maizenapapje erbij en wok deze totdat er een dikke saus ontstaat. *Serveer dit gerecht met witte rijst of gebakken rijst.*

Comments

  1. Bart says

    Hallo Stacy
    Vanavond je recept gemaakt.
    Heerlijke smaken, ga ik zeker vaker maken.
    Bedankt voor je recept en ik wens je succes toe.
    Smakelijke groetjes
    Bart

Geef een reactie