Spareribs

Spareribs is voor ons Surinamers echte soulfood. Als wij samen met de familie gaan barbecueën, mogen de ribs absoluut niet ontbreken, want o wee dat gebeurt, krijg je een en al gezeur en vraag naar ribs (dit klinkt bijna als een veeleisende familie, oh wacht, dat kunnen ze soms ook wel zijn haha).

In mijn familie maken wij spareribs op verschillende manieren klaar. De ene keer maken we hem zoeter en de andere keer maken wij hem wat pittiger klaar. Dit recept hanteren wij al jaren binnen de familie. Voor ons is dit een snelle jelle recept. Als mijn moeder geen tijd/zin heeft om haar marinade extra aandacht te geven, dan hanteert zij dit recept. Ook ik gebruik deze versie als ik geen zin heb om alles uit de kast te trekken, maar de spareribs toch met TLC (tender, love and care) wilt bereiden.

De vijf kruidenpoeder die in de roasted red pork zit en de zoete van de ketjap proef je goed terug. Dat maakt dat dit recept een fusion van Javaans en Chinees is.

Gezien het weer, hebben wij in Nederland niet altijd de mogelijkheid om buiten te barbecueën, dus gebruiken wij de oven als roosterbron. Als je de stappen volgt die ik heb beschreven voor het roosteren, dan heb je het (bijna) effect van de barbecue. Het gaat de barbie smaak nooit krijgen, maar het is iets ;).

Je kunt de ingrediënten verdubbelen als je het gerecht voor meerdere personen wilt klaarmaken. Deze ribs passen trouwens ideaal bij een finger food avond 😉

Liefs,

Stacy