Wie ben ik?

Hallo allemaal,

Ik ben Stacy. Ik ben een levensgenieter, health freak, optimist, neurotisch, doortastend en gul individu. Deze levensgenieter woont samen met haar partner, is fulltime pedagoog in opleiding, heeft een bijbaan in de kinderopvang en een van haar vele hobby’s is eten en ontdekken waar gerechten vandaan komen.

Ik kom uit een gezin van drie, waarvan ik het middelste kind ben. Ik ben geboren en getogen in Suriname. Ik had tot mijn vijftiende in Paramaribo gewoond. Daarna emigreerde ik met het gezin naar Nederland. Ik woon tot op de dag van vandaag met veel plezier in Nederland! Ik geniet letterlijk van al het moois wat dit land te bieden heeft zoals de mega bloemenvelden gevuld met verschillende kleuren Tulpen, de multi- culturele markten, fietsen langs de weilanden en boerderijen, landelijk reizen met onze mooie intercity’s en sprinters om andere mooie steden te bezoeken, de verschillende events in Amsterdam en ga zo maar door ………..

Ik blijf wel zeggen dat hoe geïntegreerd ik ook ben in dit mooie land, mijn roots toch in Surimaribo (Suriname- Paramaribo) liggen. Ik had vijftien mooie jaren in dat land gewoond en ik denk er met veel liefde en plezier nog aan terug. Iedere keer wanneer ik weer in mijn thuisland ben, is het genieten omdat ik op dat moment mijn lieve families weer zie, er verschillende culturen zijn waardoor er een bepaalde vorm van eenheid is, er een no spang (relaxed) sfeer is en op culinair vlak exploderen je smaakpapillen, omdat het zo divers en verrukkelijk is dat je het recept wilt, naar meer hunkert en letterlijk 5 tot 10 kilo’s aankomt door het eten.

Suriname is een van de tolerantste landen die ik ken. Het land accepteert alle bevolkingsgroepen die zich daar hadden gevestigd en nog steeds vestigen. Dat zie je bijvoorbeeld aan de Islamistische moskee en de Joodse synagoge, die letterlijk naast elkaar staan! Waar op de wereld zie je deze vorm van elkaars geloof en cultuur respecteren nog?! Ik ben trots op mijn mooie Suriname en dat ik mezelf een Surinaamse mag noemen. Dat dit land mooie en lekkere gerechten heeft, is een bijkomend voordeel om ook trots op te zijn.

Koken doe ik met veel liefde en plezier. Mijn doel is daarom om zoveel mogelijk mijn passie voor Surinaams eten met jullie te delen. Ik wil jullie kennis laten maken met Surinaamse gerechten waarbij de smaken authentiek zijn en ik wil jullie laten zien dat Surinaams eten helemaal niet moeilijk is om klaar te maken.

Ik wens jullie veel lees en kookplezier!

Liefs,

Stacy.