Samosa’s is een Hindoestaans bijgerecht of snack.
De basis voor de samosavulling is meestal aardappelen, doperwten en eventueel kip. Tegenwoordig zie je in andere keukens dat ze de samosa’s ook op andere wijze klaarmaken. Dat is niet zo gek, want iedere streek in India heeft zijn eigen recept voor dit verrukkelijk hapje. Waarom zouden wij dan niet experimenteren hiermee?!
Omdat ReyLeys voor de originele smaak gaat, laat ik jullie het (bijna) authentieke recept van dit gerecht zien. Ik zeg bijna omdat het eigenlijk de bedoeling is dat je het deeg van de samosa’s ook zelf hoort te maken, maar ik had vandaag zin om voor het gemakkie te gaan, dus doen wij het met roomboter bladerdeeg. De volgende keer laat ik zien hoe jullie het deeg voor samosa’s en pastei moet maken. That’s a promise ;)!
Het is ook de bedoeling dat je de samosa’s frituurt in een flinke laag olie. Ik heb daar bewust niet voor gekozen omdat ik mijn lichaam die extra calorieën wilt besparen. Het is echter wel zo dat als je bladerdeeg gebruikt je de samosa’s makkelijker in de oven kan bakken, maar als je de samosa’s met zelfgemaakte deeg maakt, moet je deze helaas wel in een laag olie bakken want bakken lijkt dan onmogelijk in de oven.
Ik had de samosa’s vandaag vegetarisch bereid, maar je kunt er voor kiezen om van tevoren de kip gaar te koken met een boullionblok, laurier en wat pimentkorrels, dat fijn te snijden na het koken en deze erbij te doen wanneer je de vulling klaarmaakt.
Samosa’s is toegankelijk voor een ieder. Je kunt letterlijk een ieder blij maken hiermee.
Op avonden waarbij jij jouw gasten alleen wilt voorzien van kleine hapjes, is dit gerecht ideaal als fingerfood!
Liefs,
Stacy