Tau sie kai (kip in zwarte bonensaus)

Tau sie kai ofwel kip in zwarte bonensaus is een van mijn favoriete Chinese gerechten. Het is een gerecht wat snel en makkelijk te bereiden is. De basisingrediënten voor dit gerecht zijn de kippendijfilets, gember, zwarte bonensaus, sojasaus, zoete ketjap en paprika. Wat je er verder in wilt doen is geheel van jou afhankelijk. Mocht het zijn dat je dit gerecht niet pittig wilt hebben, dan kun je de peper weglaten. Ook kun je andere groenten zoals champignons, taugé of broccoli aan dit gerecht toevoegen.

Het enige wat moeilijk is aan dit gerecht is, zijn de kippendijen die ontbeend moeten worden. Tegenwoordig kun je deze ook ontbeend in de supermarkt of bij de kip poelier kopen. Mocht het zijn dat je toch geen kippendijfilet kunt vinden, dan is kipfilet ook prima.

Verder is dit gerecht super snel en makkelijk te bereiden. Ideaal als je een drukke werkdag achter de rug hebt!

Wees echter voorzichtig met zwarte bonensaus, want als je er teveel van in het gerecht doet kan de smaak erg zoutig worden. Mijn truc is om eerst met 1.5 eetlepel te beginnen. Mocht het zijn dat je hem iets zouter wilt hebben, dan kun je er altijd voor kiezen een extra theelepel bij te doen.

Enjoy!

Liefs,

Stacy

 

Ketjap marinade

Voor mensen die beweren dat marinades maken ingewikkeld is, bewijs ik nu het tegenovergestelde. Je hebt niet veel nodig om deze marinade te maken en het is ook binnen een paar minuten klaar. Easy breezy dus!

Het fijne van deze marinade is dat je ermee kunt spelen. Je kunt zelf bepalen hoe scherp, mild of zoet jij hem wilt hebben. Ook kun je ervoor kiezen om andere ingredienten in te doen zoals bladperterselie, ketchup of gember.

Ook kun je ervoor kiezen om ingrediënten weg te laten. Ik kan me namelijk voorstellen dat niet een ieder van ketoembar of pepers houdt. Het gaat mij er om dat dit de basis is voor een snelle maar lekkere marinade.

Heb je marinade over? Geen probleem! Je kunt deze in een wecktpot doen en in de koelkast bewaren. Ook kun je de marinade in kleine zakjes doen en invriezen, zodat je altijd iets hebt om jouw vlees mee te marineren. Je kunt ook voordat je het vlees gaat marineren wat van de marinade achterwege houden en deze serveren bij het barbecue vlees tijdens het eten.

Liefs,

Stacy