Ketjap marinade

Voor mensen die beweren dat marinades maken ingewikkeld is, bewijs ik nu het tegenovergestelde. Je hebt niet veel nodig om deze marinade te maken en het is ook binnen een paar minuten klaar. Easy breezy dus!

Het fijne van deze marinade is dat je ermee kunt spelen. Je kunt zelf bepalen hoe scherp, mild of zoet jij hem wilt hebben. Ook kun je ervoor kiezen om andere ingredienten in te doen zoals bladperterselie, ketchup of gember.

Ook kun je ervoor kiezen om ingrediënten weg te laten. Ik kan me namelijk voorstellen dat niet een ieder van ketoembar of pepers houdt. Het gaat mij er om dat dit de basis is voor een snelle maar lekkere marinade.

Heb je marinade over? Geen probleem! Je kunt deze in een wecktpot doen en in de koelkast bewaren. Ook kun je de marinade in kleine zakjes doen en invriezen, zodat je altijd iets hebt om jouw vlees mee te marineren. Je kunt ook voordat je het vlees gaat marineren wat van de marinade achterwege houden en deze serveren bij het barbecue vlees tijdens het eten.

Liefs,

Stacy

Ketjap marinade

Door Stacy Gepubliseerd: februari 13, 2015

  • Voorbereiding: 5 Min.
  • Kooktijd: 10 Min.
  • Klaar in: 15 Min.

Als je geen tijd hebt om jouw vlees uitgebreid te marineren, dan komt deze marinade als een geschenk uit de hemel. Hemels is het zeker!

Ingredienten

Instructies

  1. Stap 1: Doe de knoflook, ketoembar en peper in een vijzel. Stamp de ingrediënten vervolgens fijn.
  2. Stap 2: Doe de zoete en zoute ketjap, samen met de fijngestampte ingrediënten in een pannetje. Doe dit pannetje op vuur laat dit mengseltje opwarmen. Voeg al roerende de umami en bouillonblok bij de marinade. Proef of de marinade op smaak is en corrigeer deze met extra zoete of zoute ketjap.
  3. Stap 3: Laat de marinade afkoelen. Doe deze vervolgens in een weckpot. Deze marinade is in de koelkast. 2 weken houdbaar.

    Geef een reactie