Pasta pesto

Pasta pesto heb ik van een collega gekregen. Vanaf het moment dat ik kennis maakte met dit gerecht wist ik dat dit aan mijn recepten repertoire toegevoegd moest worden. Ik kan het daarom natuurlijk niet laten om het met jullie te delen.

Pasta pesto is een salade waar je eindeloos mee kunt variëren. Je kunt in plaats van de spekjes, gerookte kipfilet of kalkoenfilet gebruiken. Of als je dit gerecht helemaal vegetarisch wilt hebben, kun je de spekjes weglaten en verschillende soorten noten toevoegen aan dit gerecht. Als je geen fan bent van mozzarella, kun je ook parmezaanse kaas gebruiken.

Je kunt dit gerecht als voorgerecht serveren, maar het gaat ook prima als maaltijdsalade.

Enjoy!

Liefs,

Stace

Sopropo met reuze garnalen

Sopropo of pare met reuze garnalen, is een gerecht wat ik van mijn moeder heb leren klaarmaken. Het is voor de Javanen een kliekjesmaaltijd, omdat deze graag alle left- over vlees erin kunnen verwerken. Zo vermorzen wij niets, of te wel, zo gooien wij niets weg.

Mama maakte dit vroeger altijd met kip knakworsten of warme vis klaar,  omdat wij niet altijd genoeg geld hadden om sopropo/pare met kip klaar te maken, en kip knakworsten of warme vis, een goedkopere alternatief hiervoor was. Als ik soms zin heb in boiti eten (=armzalig eten), dan bereid ik mijn pare met kip knakworsten. De kip knakworsten haal ik dan vers bij de kipboer op de markt.

Niet voor niets zeggen bekende chefs dat het meest armzalig voedsel, het lekkerste voedsel ooit is. Ook ik sluit mij bij deze mening aan, want wat is dit genieten zeg!

Sopropo met reuze garnalen, is een van de vele gerechten waar je eindeloos mee kunt variëren. Je kunt in plaats van de garnalen een andere soort vorm van vlees gebruiken bijvoorbeeld gerookte kip, warme vis, zoutvlees of zoute vis.

Selamat makan!

Liefs,

Stacy