Surinaamse recepten van A tot Z

Surinaamse recepten van A tot Z, is een Surinaamse kookboek.

Dit boek is geschreven door Muriel Sam-Sin-Hewitt. Cynthia Mcleod, schrijfster van het boek ”Hoe duur was de suiker?”, heeft de inleiding van dit boek geschreven.

Surinaamse recepten van A tot Z, was een van mijn eerste Surinaamse kookboeken die ik voor mezelf kocht.

Toen ik dit voor het eerst opende, viel het mij meteen op dat alle gerechten door elkaar zitten, ondanks dat dit boek op alfabetische volgorde is geschreven. Als je bijvoorbeeld het recept voor sodabeschuittaart wilt hebben, moet je eerst naar het recept voor dit gerecht en daar staat geschreven dat je het uiteindelijke recept bij een andere categorie moet opzoeken. Zelf stoor ik me hier niet aan, maar ik kan heel goed begrijpen dat een ander dat wel doet.

Dit boek is de ideale basis voor de Surinaamse keuken. Ik ben gewend om gerechten luxer te maken, maar dat doet Muriel niet. Zij gebruikt echt alleen de basisingrediënten. Ik geef haar geen ongelijk, want als je nog helemaal niets van de Surinaamse keuken weet, is het van uiterst belang om eerst kennis te maken met de basisingrediënten en vandaar uit andere ingrediënten aan het gerecht toe te voegen.

Dit boek zou iedere liefhebber van de Surinaamse keuken moeten hebben! Ja, het is een chaotische boek, maar wel de ideale basisboek voor de Surinaamse keuken.

Het boek is hier te bestellen.

Geef een reactie