Toast met gecondenseerde melk

Toast met daarop gecondenseerde melk is voor mij absolute comfort food! Ik ben over het algemeen geen zoetekauw, maar als ik een sh…. dag op het werk of school heb gehad, dan zijn er 3 dingen die niet veilig bij mij zijn en dat is: ijs, chocoladekoekjes en gecondenseerde melk. Toast met gecondenseerde melk is iets waar ik gauw naar toe grijp als ik een slechte dag achter de rug heb. De reden waarom ik dit ook als ideale comfort food zie, is omdat ik ten eerste weinig tot geen ijs en chocoladekoekjes in huis haal, ten tweede heb ik in tegenstelling tot ijs en chocoladekoekjes wel altijd een potje gecondenseerde melk in huis, en ten derde het is snel en makkelijk klaar te maken!

Gecondenseerde melk is in principe melk en suiker dat ingekookt is tot een dikke vloeistof. De smaak hiervan is vergelijkbaar met gesmolten witte chocolade. Mierzoet dus!

Vroeger kregen wij soms een ”puntje (wit pistolet)” met gecondenseerde melk mee naar school. Heel soms mochten we met een lepel wat van de gecondenseerde melk zo uit het potje snoepen. Wat was dat genieten zeg!

Ik heb dit recept in de ontbijt categorie gezet, maar je kunt hem op elke moment van de dag klaarmaken.

Dit is geen alledaagse ontbijt/lunch/avondeten, maar hoe vaak heb je een slechte dag waarbij je naar comfort food hunkert? Precies…..

 

Toast met gecondenseerde melk

Door Stacy Gepubliseerd: april 13, 2015

  • Opbrengst: 1 Porties
  • Voorbereiding: 5 Min.
  • Kooktijd: 8 Min.
  • Klaar in: 13 Min.

Toast met gecondenseerde melk is het ideale ontbijt voor mensen die een zoetekauw zijn!

Ingredienten

Instructies

  1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer de sneetjes bruin brood met wat soja boter. Doe de sneetjes vervolgens in de oven. Rooster de sneetjes 5-8 minuten.
  2. Stap 2: Haal de broodjes uit de oven. Doe op elke snee 1 eetlepel gecondenseerde melk en smeer deze met een mes uit.

Geef een reactie