Sinaasappel / wortel juice

Ontbijten is voor mij erg belangrijk omdat het de belangrijkste maaltijd van de dag is. Ik had het van thuis uit nooit meegekregen, maar ik had het mezelf aangeleerd.

Toen ik acht jaren geleden bij de voorschoolse peuterspeelzaal stage liep, ging ik vaak zonder ontbijt naar stage heen. Vaak deed ik dit omdat ik geen hap door mijn keel kreeg ’s ochtends. Ik moest om 08:00 uur, beginnen en precies een uur later werd ik duizelig en ontzettend chagrijnig. Op een gegeven moment was het voor mij duidelijk dat ik misschien de tijd moest nemen om te ontbijten, want dit was niet gezond.

Ik vond het heel erg raar om in de ochtend te eten, maar ik merkte wel meteen verschil want ik had geen last van duizeligheid meer en ik was totaal niet chagrijnig!

Omdat ik ’s ochtends nog steeds niet uitgebreid kan ontbijten, kwam het als een geschenk uit de hemel, toen ik hoorde dat je ook gezond kan ontbijten met groente/fruit sapjes en smoothies!

Om mijn sapjes en smoothies extra lekker te maken, geef ik het vaak een exotische twist door bijvoorbeeld sinaasappels, papaya, meloen, ananas of mango in te doen.

Dit is mijn favoriete ontbijtdrankje die ik met jullie wil delen, maar om eerlijk te zijn is dit toegankelijk voor elke moment van de dag.

Have a great day everybody!

Liefs,

Stacy

Sinaasappel/wortel juice

Door Stacy Gepubliseerd: juli 28, 2014

  • Opbrengst: 2 Porties
  • Voorbereiding: 5 Min.
  • Kooktijd: 5 Min.
  • Klaar in: 10 Min.

Deze juice recept is ideaal voor de mensen die 's ochtends geen trek hebben in eten, maar ook niet zonder enige vorm van een gezond ontbijt de deur uit willen.

Ingredienten

Instructies

  1. Stap 1: Verwijder de schil van de sinaasappelen en leg deze apart. Verwijder het topje van de winterpenen met een mes en spoel de winterpenen schoon.
  2. Stap 2: Doe de sapcentrifuge aan en laat eerst het wortelsap eruit persen en op het laats de sinaasappelsap. Het overtollig schuim kan je met een lepel wegscheppen.

Geef een reactie