Chinese vermicelli soep

Chinese vermicelli soep stond al heel lang op mijn to do- kooklijstje. Van de week kreeg ik de gelegenheid om dit recept te bereiden.

Voor de Surinaamse keuken is het standaard om vlees/kip met bot te gebruiken wanneer wij soep koken. Kipfilet zie je (bijna) nooit in onze soepgerechten. Onze soepen zijn ook erg krachtig van smaak. Een voornaamste reden daarvan is, dat de meeste smaak in het bot van het vlees zit, en daardoor trekken de smaken ervan in de soep. Voor de Javaanse cultuur is het daarom standaard om kippennekken en looppoten, in onze soep te doen, want deze bevatten meer bot dan vlees en de meeste smaak zit nogmaals in het bot, waardoor het de soep een krachtige smaak geeft.

Naast dat de Chinese vermicelli soep een krachtige smaak krijgt van het bot, hebben de ingrediënten gember en knoflook, een lichte helende werking. Bij verkoudheid of griep kan deze er voor zorgen dat je weer iets vrijer door jouw neus kunt ademen en het helpt dat kriebelende gevoel in jouw keel te verminderen.

Als je een zieke partner, kindje of ouder(s) thuis hebt, dan is Chinese vermicellisoep, het ultieme gerecht om te maken. Eet smakelijk!

Liefs,

Stacy

 

Kippensoep

Door Stacy Gepubliseerd: mei 15, 2014

  • Opbrengst: 4 Porties
  • Voorbereiding: 10 Min.
  • Kooktijd: 30-50 Min.
  • Klaar in: 40 Min.

Als je een zieke partner, kindje of ouder(s) thuis hebt, dan is Chinese vermicellisoep, het ultieme gerecht om te maken. Het heeft een krachtige smaak en een lichte helende werking.

Ingredienten

Instructies

  1. Stap 1: Wrijf de kip in met twee eetlepels azijn of wat zout, en spoel deze vervolgens schoon. Doe het vlees in een ruime soeppan en zet deze op vuur. Schep het vlees een paar keer om, zodat het niet aanbakt. *Als je soep kookt, komt het vaak voor dat je halverwege het koken, het vuil met een lepel moet weg scheppen. Door het eerst (zonder olie of water) aan te bakken, voorkom je dat je halverwege het koken, vaak het vuil met een lepel moet weg scheppen.
  2. Stap 2: Voeg na 10 minuten de gember, knoflook, aardappelen, bouillonblokjes, zout of umami, nootmuskaat, pimentkorrels en de sesamolie. Schep dit eerst om voordat je het water erbij giet en de deksel op de pan doet. Kijk om de 5 minuten bij de soep en laat het een kleine kwartier koken.
  3. Stap 3: Voeg na een kwartier de gesneden winterpeen in de pan en schep de soep om. Proef of de soep op smaak is, en corrigeer deze met zout of peper als het nog te flauw smaakt voor jouw doen. Doe de deksel weer op de pan en laat dit 10 minuten gaan.
  4. Stap 4: Voeg na 10 minuten de prei, selderij en su oon noodles bij de soep. Schep dit om en doe de deksel weer op de pan. Laat de soep nog een kleine 10-15 minuten doorkoken. Schep de soep na 10-15 minuten weer om en proef aan het eind nog een keer of de soep goed op smaak is. Corrigeer de soep als deze nog te flauw smaakt. Doe het vuur uit en serveer de soep met versgebakken stokbrood. *De selderij is optioneel.*

Geef een reactie