Toen ik een paar dagen geleden alleen thuis was, en totaal geen zin had om te koken, maar ook absoluut geen zin had in take away of een kant en klare maaltijd uit de supermarkt, kwam het recept ”green sea curry”, tot leven!
Inspiratie voor green sea curry, kwam van een beroemde kok en food writer, en ze is een van mijn favoriete keukenheldinnen. Ik wijk wel extreem af van het oorspronkelijke recept, maar haar no nonsense cooking skills, hebben mij geïnspireerd om toch te experimenteren. Het basis voor haar curry recept is; kippendijfilets, sojabonen, doperwten, boontjes, en tuinbonen. Ik heb er voor gekozen om dat niet te doen, omdat ik wat minder vlees wil nuttigen. Ik had voor tofu kunnen kiezen, maar het is de aparte nasmaak waar ik nog aan moet wennen. Ik heb het dus safe gespeeld door gamba’s, zalm en pangafilet te gebruiken. Ik wou ook experimenteren met andere groenten en kijken hoe dat smaakt, vandaar de pakchoi, champignons, tauge en courgette.
Het aanschaffen van de ingredienten ziet er misschien veel uit, maar je kunt dit gerecht ook met andere seizoensgroenten klaarmaken. Overgebleven groentenkliekjes kun je er zelfs in verwerken. Mocht het zijn dat je geen viseter bent, kun je dit gerecht met kippendijfilets klaarmaken.
Ik moet er wel bij vermelden dat dit recept extreem pittig is, maar daar houd ik juist van! Het is een optie om een supermarkt (conimex, AH, Jumbo etc.) currypasta te gebruiken, als je dit gerecht niet pittig wilt hebben.
Het recept green sea curry, was erg geslaagd! Ik kon de gember, citroengras (van de currypasta) en knoflook er goed in terug proeven, en het was in combinatie met de gamba’s, vis, groenten en kokosmelk, erg verukkelijk! Dit gerecht is niet alleen lekker maar ook erg voedzaam, en het is snel te bereiden waardoor je binnen no time aan tafel zit.
Eet smakelijk!
Liefs,
Stace
Green sea curry.
Door mei 8, 2014
Gepubliseerd:- Opbrengst: 4 Porties
- Voorbereiding: 10 Min.
- Kooktijd: 15-20 Min.
- Klaar in: 25 Min.
Dit gerecht is niet alleen lekker maar ook erg voedzaam, en het is snel te bereiden waardoor je binnen no time aan tafel zit.
Ingredienten
- 1 stronk brocolli
- 1 courgette
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 4 kaffir (limoen) blaadjes
- 400 ml kokosmelk
- 2 eetlepels groene curry pasta (goede kwaliteit)
- 2 zalmfilets
- 2 pangafilets
- 500 gram ongepelde gamba's
- 1 visboullionblokje
- Een snufje umami of zout
- 1 theelepel vissaus
- 1 eetlepel verse geraspte gember
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1 theelepel kokosvet
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 stronk pakchoi
- 6 takjes koriander fijngesneden.
- 2 rawits
Instructies
- Stap 1:
Was de gamba's schoon. Snijd de zalm en pangafilets in stukken van 4-5 cm, en leg deze samen met de gamba's apart.
Snijd de ui, rawits en knoflook fijn en leg deze apart.
Was de brocolli schoon en snijd de roosjes in kleine stukjes. Snijd de courgette in halve manen. De champignons mogen in plakjes of 4 kwarten gesneden worden. Leg de groenten apart.
- Stap 2:
Verhit een wok op vuur en laat het kokosvet hierin smelten. Fruit de ui, rawits, gember en knoflook kort aan. Doe het bouillonblokje, currypasta en de suiker in de wok en laat het smelten. Voeg 100 ml kokosmelk in de wok en schep dit alles om. Voeg vervolgens de brocolli samen met de courgette , umami of zout, vissaus en kaffir blaadjes, in de wok. Schep dit weer flink om. Voeg de gamba's en derest de kokosmelk in de wok. Wok de curry 5 minuten, en voeg op het laats de champignons, pakchoi, panga en zalmfilet. Schep dit weer om en doe een deksel op de wok. Schep de curry na 6 minuten weer om, en proef of het op smaak is. Corrigeer het met zout en peper, als het voor jouw gevoel nog flauw smaakt.
- Tip:
Serveer de green sea curry met noodles, nasi of vers gestoomde pandanrijst.
- Keuken: Hindoestaans
- Gang Hoofdgerecht
- Moeilijkheid: Makkelijk
Geef een reactie