Komkommer op azijn is een pittig bijgerecht. In Nederland zie ik dat het in Chinese restaurants zonder peper wordt ingelegd en geserveerd. Ik snap het ook wel, want niet een ieder houdt van pittig eten. Maar voor mijn familie moet ik er echt niet aan denken om geen peper in het zuur te doen, want dan krijg ik een boze moeder die me zegt dat ik het niet zo moet maken. Ik kan er gelukkig om lachen.
Maak je een pan moksi alesi, bruine bonensoep, nasi goreng of een ander soort hartig gerecht, dan is komkommer op azijn onmisbaar! Dit is mijn versie van komkommer op azijn. Enjoy!
Liefs,
Stacy
Komkommer op azijn
Door september 16, 2014
Gepubliseerd:- Opbrengst: 6 Porties
- Voorbereiding: 10 Min.
Komkommer op azijn is onmisbaar in de Surinaamse keuken. Het past bij elk hartig gerecht!
Ingredienten
- 1 biologische komkommer
- 2 stuks adjoema peper
- 16 stuks kruidnagels
- Een kwart theelepel citroenzuur
- 2-3 eetlepels basterdsuiker
- 100 ml biologische natuurazijn
- 300-400 ml heet water
- Een ruime weckpot
Instructies
- Verwijder de punten van de komkommer en snijd deze in niet al te dikke, ronde plakken. Doe de plakken komkommer in een schaal. Snijd de pepers in ringen en doe deze bij de komkommers. Doe vervolgens de kruidnagels, citroenzuur, suiker (begin eerst met twee eetlepels) en azijn erbij. Schep dit alles om en giet het hete water hier over heen. Schep dit weer om en proef of het op smaak is. Mocht het nog te zuur zijn, dan kun je een extra lepel suiker bij doen. Schep dit alles goed, zodat de suiker goed oplost in het azijnwater.
Doe de plakjes komkommer en peper in de weckpot en doe als laats het azijnwater erin.
Laat de komkommer op azijn een dagje trekken in de koelkast, alvorens jij deze gaat serveren.
- Keuken: Creools
- Gang Bijgerecht
- Moeilijkheid: Beginner
Geef een reactie