Schijfjes gebakken banaan

Bakbananen zijn super gezond! Het bevat heel veel vitaminen en geeft je een verzadigd gevoel.

Bakbananen serveren wij standaard als bijgerecht wanneer wij een etentje geven. Het combineert hartig met zoet en het balanceert pittig eten. Wij zijn er verzot op!

Mama frituurt de bakbanaan in een flinke laag olie, maar ik ga voor de iets gezondere tour. Ik bak hem in de oven. Het ziet er misschien iets droger uit, maar de textuur van hard aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant, is hetzelfde. Dit mag dus echt niet ontbreken wanneer je Surinaams kookt!

Eet smakelijk!

Liefs,

Stacy

 

Schijfjes gebakken banaan

Door Stacy Gepubliseerd: september 16, 2014

  • Opbrengst: 4 Porties
  • Voorbereiding: 5 Min.

Dit is een ultieme balans bijgerecht. Het combineert hartig met zoet en balanceert pittige gerechten. Het is ook super gezond!

Ingredienten

Instructies

  1. Stap 1: Verwijder de schil van de bakbananen en schil de bananen diagonaal in niet al te dikke plakken. Doe de plakken in een schaal en giet de olie over de bananen heen. Schep de bananen met een lepel om, zodat de olie op elke plak banaan zit. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg de bananen er 1 voor 1 op.
  2. Stap 2: Doe de plaat in de oven en bak de bananen in een voorverwarmde oven van 200 graden. Bak de bananen 30-40 minuten in de oven. Keer de bananen halverwege om.

Geef een reactie